Redescoperirea Titanicului (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

La un secol de la tragedie, Titanicul a fost redescoperit! Cercetătorii au reușit să obțină imagini noi cu legendara navă, în timpul unei noi expediții subacvatice. Pentru prima oară de la scufundare, s-au obținut imagini ce redau tehnologia Titanicului și vederile largi ale epavei: cârma despicată în nisip., paletele de elice și motoarele impresionante, erodate de trecerea timpului.

La ora 02:20, în data de 15 aprilie 1912, gigantica navă RMS Titanic s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord, luând cu el 1500 de suflete. O sută de ani mai târziu, noile tehnologii au scos la iveală cele mai complete si cele mai intime-imagini de pe celebra epavă. Cei de la National Geographic au publicat fotografiile, la comemorarea celor 100 de ani de la tragedie.

O expediție de peste 100 de ani

A trecut mai bine de un secol de la dispariția Titanicului în apele Pacificului de Nord, iar cercetătorii nu au reușit nici acum să exploreze întru-totul epava. De-a lungul anilor, imaginile impresionante și-au făcut apariția publică rând pe rând, iar astăzi, am ajuns să admirăm și detaliile legendarei RMS Titanic. Detalii erodate de trecerea vremii, zărite cu greu în întunericul Pacificului.

Prima expediție subacvatică la RMS Titanic s-a realizatt în anul 1985 de către Robert Ballard și Jean-Louis Michel, cu ajutorul unui robot sau a un submersibil, care a suprins imagini largi cu fețele epavei Titanic, îndreptând asupra loc un fascicul de lumină. În ultimii ani, exploratori ca James Cameron si Paul-Henry Nargeolet au reușit să aducă noi imagini impresionante din interiorul Titanicul, filmate printr-o gaură a cheii. Am putut admira sala de mese, vesela, holurile impresionante și deck-ul ambarcațiunii

Filmări în amănunt

Astăzi, filmării au intrat în amănunt! Au ajuns la fundul epavei, sumersibilele de ultimă tehnologie obținând în premieră imagini cu motoarele scufundate ale Titanicului și cu piesele disparate ale navei, precum cârma pe jumătate scufundată în nisip, bucăți din elice, ancora, picturile pe sticlă și alte elemente de la bordul ambarcațiunii. O expediție de 100 de ani reușită, care impresionează din nou. Priviți și voi.

Gina Rotaru

Foto: www.msnbc.msn.com/ ngm.nationalgeographic.com   

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement