Queen Victoria a ancorat în România (video)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Lux impresionant în România. Una dintre cele mai apreciate nave de croazieră din lume a putut fi admirată, duminică, în Portul Constanța de mii de oameni. Ambarcațiunea a ancorat în apele române, Constanța fiind una dintre locațiile turistice din cadrul programului său de 20 de zile de navigație. Astfel, peste 2.000 de turiști și 1.000 de persoane, angajați ai navei, au coborât de pe luxoasa croazieră pentru a gusta mâncărurile tradiționale și a vedea atracțiile turistice românești, în timpul unui popas de 10 ore. O vizită fulger de o importanță majoră pentru România, din punct de vedere al promovării turistice.

Queen Victoria a fost lansată în decembrie 2007, pe apele portului din Southampton, Anglia. Ambarcațiunea cântărește peste 90.000 de tone și oferă servicii de prestigiu, fiind una dintre croazierele de lux ale companiei Cunard. Ambarcațiunea a fost construită pentru a aduce un omagiu reginei Victoria (1837-1901), cel mai mare domnitor monarh din istoria Marii Britanii.

Atracții, facilități și amenajări

Considerată mai mult decât un hotel plutitor, nava de croazieră s-a remarcat nu doar prin lux și dimensiuni impresionant de mari, ci și prin varietatea de activități zilnice și de seară care se desfășoară la bordul ei. Ea a fost construită exclusiv pentru excursii turistice pe oceanele lumii, ajungând, în timpul celor cinci ani de existență, una dintre cele mai costisitoare și apreciate nave de croazieră. Ambarcațiunea aparține liniei de croaziere de lux Cunard, renumită pentru excursiile prin Marea Caraibelor sau cele de pe Mediterană și are două surori Queen Mary 2 și Queen Elizabeth.

Queen Victoria este dotată cu trei bazine de înot, o bibliotecă cu 6.000 de volume, un teatru, muzicieni care oferă zilnic serenade, opere de artă neprețuite și fotografii istorice memorabile, două etaje destinate shopping-ului, un centru de spa și un restaurant englezesc din celebrul lanț Todd. Iar acestea sunt doar câteva dintre atracțiile și facilitățile pentru care optează milioane de cupluri pentru luna de miere, aniversări sau escapade romantice pe mare.

Queen Elizabeth, a treia soră cu facilități VIP

Dacă Queen Victoria și Queen Mary 2 au fost lansate aproape în aceeași perioadă, Queen Elizabeth și-a făcut apariția la o distanță de trei ani. În octombrie 2010, croaziera a reușit să intre în istorie, asemenea surorilor ei, tot prin lux și facilități diversificate. Ceremonia de lansare a fost efectuată de Maiestatea Sa Regina Elisabeta, în 11 octombrie 2010, la Southampton, de unde nava a pornit în primul său voiaj. Majoritatea oaspeților aflați pe Queen Elizabeth fac parte din categoria VIP.

Nava are peste 90.000 de tone, o lungime de 294 de metri și o lățime de 32.3 de metri. Deține Royal Court Theatre, cu scaune pentru 832 persoane, un Royal Spa, o sală de fitness de peste 400 de metri pătrați și o piscină în are liber, amenajată cu două jacuzzi. Nava poate găzdui 2092 de pasageri și are 1046 de cabine, 71% dintre ele dotate cu balcoane. Apartamentele de lux au între 54 și 61 de metri și beneficiază de room service personal și televiziune prin satelit.

România, pe lista traseelor Cunard

Este prima oară când în Portul Constanța ancorează o navă de croazieră de o asemenea anvergură. Motiv pentru care alegerea companiei de a ancora una dintre croazierele sale de lux în apele române este o adevărată mândrie pentru țara noastră. Mai ales că această companie își alege cu atenție destinațiile, ținând cont de preferințele și cererile turiștilor aflați la bord. În plus, acest eveniment poate duce la dezvoltarea României ca piață turistică, în cazul în care turiștii de pe Queen Victoria vor fi impresionați de atracțiile și facilitățile oferite de litoralul românesc.

Gina Rotaru

Foto: www.zimbio.com

 

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement