Quantum of the Seas

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Apogeul gadgeturilor prezente pe nava de croazieră Quatum of the Seas nu este atins, în mod surprinzător, de etajele înalte sau de ecranele full HD, ci mai degrabă de barmanii robotizaţi care vor lucra la Bionic Bar. Vizitatorii vor comanda printr-o tabletă, dezvăluindu-le un mix de "robo-cockteiuri" amestecate şi agitate chiar în faţa lor.

 

Sunt la fel ca barmanii reali, cu acelaşi farmec, discreţie sau interacţiune. Dar, hei, unde altundeva mai întâlneşti roboţi care să-ţi prepare băuturile?

"De fapt, arată ca un robot...(deşi) nu este un robot umanoid ", a declarat preşedintele Royal Caribbean, Richard Fain. Vorbind în cadrul unui eveniment la şantierul naval german, unde Quantum of the Seas este în construcţie, Fain a spus că robotul va fi similar cu cel observat la fabricile de automobile. Clienţii vor comanda băuturi prin tablete şi apoi vor putea urmări cum robotul le pregăteşte. "Este un singur braţ care va lua gheaţa şi va stoarce lămâile, apoi va agita cocktailul", a mai adăugat Fain.

Nava Quantum este programată să debuteze la sfârşitul lunii octombrie, din New York.

Royal Caribbean este cunoscută pentru inovaţiile în industria nautică. Compania a fost prima care a oferit cursuri de golf şi pereţi de alpinism pe nave, iar în ultimii ani, a dezvăluit primele patinoare şi piscine pe un vas de croazieră. Alte inovații Royal Caribbean recente includ "baruri plutitoare" și ecrane digitale pe holuri.

 

Quantum of the Seas va fi prima navă de croazieră cu servicii de Internet super-rapide. Royal Caribbean spune că noii sateliţi O3b Networks vor permite conexiuni rapide cu uscatul, conversaţii video de calitate şi descărcări de poze la cea mai înaltă rezoluţie, precum şi alte facilităţi care, până în prezent, erau dificile sau imposibile pe navele de croazieră.

Quantum of the Seas este primul vas nou Royal Caribbean din ultimii patru ani. Acesta nu va fi la fel de mare ca ultimele două nave ale acestei linii, Allure of the Seas şi Oasis of the Seas, care sunt cele mai mari nave de croazieră din lume (5.400 de pasageri), dar tot se numără printre 10 cele mai mari nave de pasageri din lume. Oferă toate facilităţile pentru care Royal Caribbean este cunoscută, de la un perete de alpinism, până la parcuri acvatice sau simulatoare pentru surf.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: usatoday.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: croaziera, surf, vas, vas de croaziera
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement