Orsos, singura insula plutitoare din lume

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Să ai propria insulă privată nu mai este de ceva timp o fantezie, cel puţin pentru bogătaşii lumii, care şi-o pot achiziţiona pentru suma de 5,2 milioane de euro. Insula nu este una obişnuită, pe pământ, ci "plutitoare", un întreg yacht fiind transformat într-o insulă plutitoare, cu tot luxul celei mai scumpe ambarcaţiuni.

Insula se numeşte Orsos şi poartă amprenta unei companii austriece, deţinută de către Gabor Orsos, un împătimit al luxului şi al ambarcaţiunilor extravagante. Insula-yacht măsoară 37 metri lungime şi 20 de metri lăţime, nu are motor de tracţiune şi poate fi ancorată în orice loc, acolo unde viitorii proprietari vor tracta "barca". În schimb, este dotată cu panouri solare şi generatoare eoliene pentru asigurarea energiei de la bord.

Producătorii şi-au dorit ca yachtul să semene cât mai mult cu o adevărată insulă, aşa că zonele exterioare sunt decorate cu palmieri, totul este ecologic şi independent din punct de vedere energetic, datorită turbinelor eoliene şi panourilor solare.

Potrivit lui Orsos, încă de la lansarea zvonului construirii insulei, interesul s-a dovedit a fi masiv, cererile venind din Australia, Statele Unite şi China. "Avem deja primele pre-comenzi şi deja potenţiali cumpărători din Australia vor sosi săptămâna viitoare", a adăugat antreprenorul. Singurul dezavantaj este că numai un număr de 12 persoane, în afara membrilor echipajului, se poate bucura de tot confortul şi luxul insulei-yacht.

Odată ajunşi la bordul insulei plutitoare, turiştii au parte de mult spaţiu pentru plajă în aer liber, barbecue, bar, foaier cu mai multe şezlonguri, jacuzzi – numai pe puntea superioară, multe camere şi acvariu.


La baza acestui proiect inedit au stat foarte mulţi ani de experienţă în domeniile hotelier, turistic, imobiliar şi gastronomic. Dacă, la început, Orsos şi-a dorit să înfiinţeze un lanţ hotelier exclusivist, de calitate superioară, care ar fi avut la bază platforme plutitoare, odată cu progresul proiectului, a devenit clar că un concept mai atractiv şi mai neobişnuit cum este Orsos nu va fi limitat numai la un grup select de oameni.

Una peste alta, insula plutitoare se adresează atât persoanelor private cu avere, cât şi operatorilor din industria hotelieră, dispuşi să scoată din buzunar o sumă consistentă, de ordinul milioanelor de dolari. Cu toate astea, Gabor Orsos susţine că proiectul său este mult mai rentabil din punct de vedere financiar, o alternativă rezonabilă la achiziţionarea unei insule întregi ori a unei proprietăţi la marginea mării cu plajă proprie, fiindcă, din moment ce plutesc, acestea pot fi mutate oriunde doreşte proprietarul, dornic de aventură şi de a vedea cele mai frumoase şi incitante locuri din lume.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, croaziera, Insula Orsos, plaja, yacht
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement