Orsos Island – primul yacht insulă din lume (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

 

Ai visat vreodată să ai propria ta insulă personală, cu care să te plimbi pe oceanele lumii? Pare SF, așa-i? Ei bine, a fost inventată! Un nou concept impresionant s-a lansat pe piața mondială de ambarcațiuni: yachtul insulă! Navigabil, spațios, ultra modern și plin cu verdeață! Pe scurt 3 în 1: penthouse, yacht și grădină!

 

O construcție pentru întreaga familie, care înlocuiește cu lejeritate conceptul de casă pe pământ, oferind toate faciltățile acesteia, plus o mulțime de multe altele. Ce spui, te tentează? Se numește Orsos Island, are 37 metri lungime, 20 de metri lățime și peste 1000 mp de spațiu locuibil. Este primul concept de dimensiuni modice pentru uz personal, care a fost creat vreodată, în lumea luxoasă a ambarcațiunilor.

Concept după concept

Conceptul de insulă plutitoare a fost lansat pe piață în urmă cu patru ani, când cei de la Wally Yachts au lansat pe piață un mega yacht luxos, pe care l-a numit Insula Wally. Acesta înregistrează 99 metri lungime, iar design-ul este acela a unui superyacht de lux, care poate fi considerat o insulă plutitoare. Poate fi utilizat ca locuință, spațiu de divertisment, charter de super lux sau spațiu expozițional. La o valoare estimată la 200 milioane USD, Insula Wally nu a fost creată pentru omul obișnuit.

Dimeniunile foarte mari a dus către uzul comercial de lux, însă conceptul a prins de minune în industria navală. Astfel, pe baza acestei idei de insulă plutitoare, s-a creat Orsos Island – yachtul insulă, dedimensiuni mai mici, care poate fi folosit în scop personal, individual. La ora actuală, activitatea de construcție a acestor prototipuri a fost preluată de baza navală olandeză și italiană Docklands Maldive, în colaborare cu designerul industrial Puzzolante Michele.

Construcții ecologice

Insulele plutitoare sunt ecologice și mai longevive decât ambarcațiunile obișnuite, deschizând noi oportunități de dezvoltare a omenirii, în cazul lipsei de teren construibil. Ele funcționează pe baza energiei solare și eoliene, și au capacitatea de a asigura un viitor durabil și sigur în cazul în care metodele convenționale de construcție nu mai dau roade, spune directorul Docklands Dutch Maldive, Jasper Mulder.

Pe lângă acestea, există la ora actuală un proiect care dorește dezvoltarea accentuată a „caselor amfibie”, proiectate să plutească în caz de inundații. Toate acestea fac parte din proiectul FLOATEC, dezvoltat în special pentru terenurile ușor inundabile din Țările de Jos. Tehnologia ar putea permite, de asemenea, construcția unor state insulare mici din oceanele Indian și Pacific, care riscă să dispară în următorii 100 de ani! Este o metodă iscusită și eficientă pentru a le menține la suprafață, prin folosirea unor structuri artificiale, plutitoare.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, yacht, yacht luxos
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement