O fostă Miss UK a cheltuit 100 milioane de lire sterline pentru un yacht

Home « Ambarcatiuni « Inedit

O fostă Miss Marea Britanie şi, în acelaşi timp, cea mai bogată femeie din Regatul Unit a fost surprinsă de soţul ei cheltuind uriaşa sumă de 100 de milioane de lire sterline. După investigaţii rapide, soţul a răsuflat uşurat. Kirsty Bertarelli, acum în vârstă de 40 de ani, nu şi-a cumpărat pantofi, ci a achiziţionat cel mai mare yacht construit vreodată în Anglia. Cadou de ziua soţului!

Astăzi, Kirsty Bertarelli şi soţul ei Ernesto se pot lăuda cu unul dintre cele mai mari yachturi din Europa, o ambarcaţiune care măsoară 96 de metri şi care o va înlocui pe cea veche de numai 47 de metri. Comandat în urmă cu doi ani şi construit în mare secret de Devonport Yachts, sub denumirea Project 55, yachtul denumit Vava II este mai mare decât un teren de fotbal, iar un plin de combustibil costă nu mai puţin de 250.000 de lire sterline.Name

Proiectat de Redman Whiteley Dixon, la exterior, şi decorat de Remi Tessier, Vava II are şase punţi, iar la bordul său se află patru bărci care să transporte pasagerii la ţărm şi înapoi, un club acoperit, piscină, heliport şi mai multe dormitoare luxoase pentru oaspeţi. Yachtul Vava II, al 33 ca marime din întreaga lume, a fost construit la Plymouth şi are un interior luxos, fiind construit după standardele SOLAS-36.

NamePotrivit Daily Mail, Ernesto Bertarelli, un magnat elveţian al produselor farmaceutice, ocupă locul 81 în topul celor mai bogaţi bărbaţi din lume cu o avere estimată la 6,8 miliarde de lire sterline. Acesta este un mare pasionat de ambarcaţiuni şi a câştigat de două ori "America's Cup Yacht Race".

În prezent, cel mai mare yacht personal - 164m (538ft) - este deţinut de către Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal Chelsea şi, totodată, unul din cei mai bogaţi oameni ai planetei.

Dacă într-una din vacanţele voastre aţi surprins instantanee cu super yachturi şi vreţi să le arătaţi şi altora, noi vă putem ajuta! Echipa Nautică aşteaptă fotografiile voastre pe adresa de email a redacţiei!

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement