Motoare de bărci în România

Home « Ambarcatiuni « Inedit

În România trendul se menține pe bărci cu motor, iar șalupele sunt printre cele mai căutate ambarcațiuni la început de an. Motiv pentru care acest segment de piață începe să se dezvolte ușor, dar sigur, iar printre cei mai încântați de acest lucru sunt producătorii de motoare! Chiar dacă marea majoritate a șalupelor din țară sunt realizate de constructori români, motoarele afiliate lor aparțin unor firme ce își desfășoara activitatea peste hotare! Ce tipuri de motoare sunt cel mai folosite în România și care sunt prețurile lor în funcție de caii putere?

După un mic studiu de piață, descoperim că există doar câteva firme importante de motoare de bărci cu dealeri în România, ale căror nume le regăsim pe mai toate ambarcațiunile cu motor, fie ele șalupe sau yachturi de mari dimensiuni. Semn că în acest sector de piață concurența nu este atât de acerbă, iar delerii acestor companii pot stagna sau crește liniștiți prețurile, considerându-se o nișă destul de restrânsă și, culmea, destul de cerută pe piața din România! Să fie vina strategiilor de marketing sau puterii de cumpărare din România? Cum necum, cert este că dacă vrei motor de ambarcațiuni ai o paletă mică de alegere:

Motor barcă Mercury

Cine nu a auzit de compania producătoare de motoare de ambarcațiuni mercury? Fie că ești pasionat sau, pur și simplu curios, imaginea siglei ți se tipărește în minte. Degru pe alb, compania își atrage clientela nu doar prin design și strategie de marketing bine implementată, ci și cu prețuri destul de rezonabile și mulți cai putere! Nu de alta, dar om avea noi buget restrâns pentru motoare, însă pare să avem în sânge extremismul și adrenalina! Mercury este unul dintre producătorii de motoare care se clasează pe primul loc în cerințele și alegerea românilor în materie de motoare de ambarcațiuni, fiind cunoscută pentru produsele de calitate, rezistente și destul de atractive.

În plus, merg cu publicitatea mai deparde decât orice altă companie de motoare de bărci aflată pe piața de România. Iar un exemplu în acest sens poate fi „Salon nautic Internațional București”, unde nu doar că marea majoritate a ambarcațiunilor expuse acolo avea motoare mercury, ci pliantele și cataloagele atractive cu noile modele de motor de barca mercury îți atrăgeau privirea! Cât despre prețuri, ele variază între 750 de euro și pot depăși 16.000 de euro, în funcție de caii putere.

Motor barcă Yamaha

Este în concurență acerbă cu Mercury, fiind aproape la același nivel când vine vorba de publicitate și vânzări! Este cunsocută ca o firmă de motoare de ambarcațiuni de calitate, rezistente și durabile schimbări de temperatură. Motoarele se găsesc pe piața din România de ambarcațiuni prin intermediul unor dealeri, iar prețurile lor variază între 850 de euro și pot depăși 30.000 de euro, în funcție de mărimea și puterea lui. Ce-i drept, pe piața românească vânzările la motoare de bărci se situază la un nivel mediu cât vine vorrba de preț. Posesorii de ambarcațiunii își îndreaptă atenția către ambarcațiuni într 1.000 – 5000 de euro.

Motoare barca Suzuki și Honda

Imposibil să existe cineva care să nu fi auzit de ele! Există și o gamă de autoturisme cu acest nume... Cele două companii s-au lansat pe piața motoarelor de ambarcațiuni după o bună perioadă de dezvoltare în lumea autoturismului! Prezintă o garanție de calitate și rezistență, iar marea majoritate a clientelei optează pentru ele datorită prețurilor ceva mai mici decât a celor a giganților de mai sus. Spre exemplu, la Honda prețurile pornesc de la 700 de euro și pot depăși 17.000 de euro, iar la Suzuki elevariază între 500 de euro și peste 17.000 de euro. Pe lângă acestea, pe piața din România mai există companii de motoare bărci ambarcațiuni precum Tohatsu, Evinrude, Volvo Pent și motoare bărci electrice Flover.

Gina Rotaru

Foto: www.outboardmotoroilblog.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement