Lurssen a lansat yachtul diamant: Azzam (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

O nouă lansare cu fast face vâlvă în lumea producătorilor de ambarcațiuni! Compania Lurssen a scos pe piață propriul diamant: megayachtul Azzam. Cel mai mare yacht din lume și unul dintre cele mai așteptate proiecte la nivel mondial! Cunoscut sub numele de Proiectul Azzam, mega yachtul este o amabarcațiune spectaculoasă, care a depășit luxul și lungimea 162,5 a celebrului Eclipse, acum clasat pe locul doi la capitolul cel mai mare yacht din lume. Design-ul exterior al yachtului Azzam a fost creat de specialiștii companiei Nauta Yacht, excelând la capitolul linii fine și curburi echilibrate!, iar experiorul este semnat de designerul Christophe Leoni. Un diamant al lumii maritime, lăudat chiar și de critici.

Oficial, Roman Abramovici a pierdut statutul de proprietar al celui mai mare yacht din lume. Proiectul Azzam se clasează acum pe primul loc ca dimensiuni, yachtul având o lungime de 180 de metri! Mult mai mare față de o navă de croazieră destinată turismului maritim! Un model de0a dreptul atractiv, care se pare că are deja și proprietari! Nu este nimic oficial, însă zvonurile spun că yachtul a fost comandat de Regalitățile Arabe. Costul acestei construcții a fost de aproximativ 622 milioane $, iar finalizarea lui a avut loc în urmă cu două luni! Cu toate acestea, lansarea oficială a fost făcută cu mare fast în urmă cu câteva săptămâni, alături de presă specializată și specialiștii în construcții de ambarcațiuni! O bijuterie a mării cu ajutorul căreia Lurssen deține acum statutul celui mai grandios producător de pe piața maritimă mondială!

Azzam

Pentru construcția megayachtului, compania producătoare a fost nevoită să lucreze într-io dană mai mare de 220 de metri lungime. Proiectul Azzam a fost realizat cu scopul de a pune în umbră Eclipse, yachtul de lux deținut de oligarhul rus Roman Abramovici. Și a reușit! Azzam este acum cel mai mare yacht privat din lume, de o calitate superioară fiind construt pe șantierele navale Lurssen din Germania. Superyachtul a apărut deja la International Yacht Show din Monaco, unde proiectuș său a fost afișat alături de alte mega yachturi, care pot fi ușor catalogate drept hoteluri plutitoare. Este este o frumusețe care poate naviga atât ep ape calme cât și pe ape agitate, în condiții meteorologice turbulente.

În stapului acestui proiect se află o echipă de clasă mondială coordonată de compania Mubarak Saad Al Ahbabi, sub conducerea căruia a fost elaborat conceptul original. Azzam are un design inovator și atemporal, cu cazare de lux și sofisticată. Ingineria tehnică a navei a fost dezvoltată de Lurssen, designul exterior de Nauta Yachts și interiorul de Christophe Leoni. Azzam reprezintă yachtul cel mai complex și mai provocatoar construit vreodată până în prezent. În afară faptului că este mai mare iaht din lume, Azzam are o viteza impresionantă de 30 de noduri și a fost construit într-un timp record.

Precum și multe alte caracteristici Proiectul Azzam Yacht are un salon principal, cu o lungime de 29 m și o rază de 18m, cu un plan deschis și fără stâlpi. El va putea naviga timp îndelungat cu 30 de noduri, fiind alimentată de o combinație de două turbine cu gaz și două motoare diesel, cu un total de 94,000 cai putere.

Gina Rotaru

Foto: www.charterworld.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Lurssen, yacht Azzam, yacht diamant, yacht Lurssen
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement