Festivalul bărcilor din lemn, unicat! (poze)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Colecționari, pregătiți-vă! Vi se pregătesc bărci unicat, din lemn! Au început organizările celui mai mare Festival cu bărci de lemn, confecționate manual, care se va desfășura în septembrie 2013, în portul Townsend din America de Nord! Forme ciudate, cu design atractiv, utilizare practică și dotări hight tech! Și totul, îmbinat cu lemn din cea mai bună calitate! Cum să nu te atragă un asemenea eveniment?

În perioada 6-8 septembrie 2013, America de Nord va fi invadată de pasionați de ambarcațiuni din lemn, de toate originile. Este perioada din an în care turismul înflorește, iar festivalul este acaparat de blițurile fotografilor profesioniști. Motivul: este singurul festival de acest gen din lume, dedicat exclusiv iubitorilor de bărci din lemn, indiferent de mărime sau culoare. Unde anume se va desfășura și cu ce urmează să ne înâmpine?

Tradiție ajunsă la a 37-a ediție

Feestivalul este organizat în fiecare an de Fundația Wooden Boat, situată în Centrul Maritim de norv-vest, fix la punctul de intrare la Marina Hudson. Acolo este punctul de pornire, iar desfășurarea evenimentelor va avea loc și în inima cartierului civic și istoric al Portului Townsend. În această perioadă, vizitatorii vor putea admira porturi amenajate în detaliu, șantiere navale recunoscute mondial, experți în navigație, meșteșugari și sculptori cu renume și talent în prelucrarea lemnului, cu toții pasionați de ambarcațiuni. Întreaga comunitate se va aduna la câțiva pași de malul mării, unde pasionații vor putea testa noile modele bărci din lemn unicat.

Festivalul bărcilor din lemn oferă educație și detalii inspiraționale producătorilor de ambarcațiuni, aici prezentându-se atât specialiști, cât și amatori pasionați de domeniul nautic. Iar rezultatul imaginației fiecăruia dintre ei, duce la crearea unor noi tipuri de ambarcațiuni din lemn sau nu, menite să atragă un segment cât mai mare de potențial clienți.

Peste 300 de ambarcațiuni din lemn

Vizitatorii se vor îndelentici cu imaginea a peste 300 de bărci din lemn unicat, zeci de interioare din lemn și demonstrații de rezistență și putere pe mare. Experții vor organiza ieșiri în larc cu noile ambarcațiuni, unde entuziaștii și pasionații își vor putea satisface dorința de a experimenta navigația în stil natural, cu bărci din lemn, realizate manual. Bărci ale căror prețuri de achiziție pot depăși zeci sau poate sute de mii de euro... bucata!

Pe lângă expoziția de ambarcațiuni, festivalul va găzui și producători ale celor mai recente inovații în construcția de ambarcațiuni, echipamente, și sporturi de aventură, care vor face demonstrații live pe apă și pe plajă. Organizarea Festivalului bărcilor din lemn este în toi, iar la aceasta sunt așteptați să se înscrie cât mai mulți voluntari! Anul trecut, peste 500 de oameni au clădit festivalul, ajutând la organizarea lui! Dacă vă tentează o vacanță în America de Nord și arți vrea să participați la o astfel de acțiune, vă puteți înscrie trimițând mail la festival@woodenboat.org! Have fun și vă așteptăm cu fotografii!

Gina Rotaru

Foto: www.flickr.com

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement