Casele subacvatice, luxul secolului 21 (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Când Jules Verne a lansat prima aventură subacvatică, marea majoritate a cititorilor s-au visat Nautilus! Se visau trăind pe ape, admirând frumusețea mărilor și a oceanelor. Dacă atunci părea un lucru imposibil, cu timpul visul a început să se transforme în realitate. Regizorii au lansat primele locuințe subacvatice în filme, iar arhitecții le-au construit în real! Iar în zilele noastre, arhitecții plănuiesc să construiască orașe întregi, care să poată adăposti peste 50% din populație. Primii pași au fost făcuți, iar locuințele subacvatice sunt considerate acum luxul secolului 21.

Le admirăm în poze, iar unii reușesc chiar să le și testeze! Milioane de oameni visează să trăiască într-o construcție subacvatică, care să îi poată oferi tot necesarul de care beneficiază într-o locuință terestră! Cât despre legătura cu suprafața, fiți fără grijă! Arhitecții au reușit să construiască o anexă a acestor locuințe, cu ajutorul căreia proprietarii să se poată deplasa sau să poată fi evacuați în caz de urgențe! Vorbim despre structuri gândite în amănunt atât pentru siguranța localnicilor, cât și pentru stabilitatea pe termen lung a facilităților dobândite! Cât despre peisaje, totul depinde de zona în care îți dorești construcția! Fiecare după buget...

Start dat de Dubai

Startul la construcții subacvatice a fost dat de Dubai, cu unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume: Burj al Arab! O construcție aproape jumătate sub apă, care se numără printre cele mai luxoase din lume! Oferă priveliști de neegalat,la care tind marea majoritate a turiștilor. De aici, construcțiile subacvatice au luat amploare, arhitecții ajungând să proiecteze locuințe individuale în apă, în diferite forme și mărimi!

Resortul subacvatic Poseidon – a fost fost deschis în 2009 în apropiere de Fiji și este, în prezent, cea mai spectaculoasă clădire sub apă. Facilitățile includ vizitarea insulei artificiale Poseidon, scufundări și, desigur, priveliști din viața marină.. direct de la masa restaurantului.

Kihavah Anantara din Maldive - Imaginați-vă friptura de miel cu rozmarin la gratar savurat pe fundul oceanului plin de culoare, înconjurat de pești în zeci mărimi și culori.O priveliște pe cât de frumoasă, pe atât de costisitoare. Nu de alta, dar o asemenea plăcere te poate costa peste 1.000 de euro.

Propus Seven Story – Turcia – Un hotel de 7 stele, pe 7 etaje... în ocean! Se laudă cu săli de expoziție, dormitoare, restaurante, toate cu vedere subacvatice. O construcție de aproximativ 500 milioane dolari din Fiji, devenit o atracție turistică mondială!

H2ome - un mod practic de a deveni un locuitor mare. Primul submarin casă din lume. Este încăpător cât pentru patru persoane, deține sufragerie, dormitor și bucătărie și, partea cea mai tare, se poate deplasa! Ce îți poți dori mai mult de la o locuință subacvatică?

Gina Rotaru

Foto: www.seao2.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement