Case pe valuri (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Lux, eleganță, rafinament și mult bun gust! Piața ambarcațiunilor înflorește de la o lună la alta, iar românii se regăsesc printre pasionații care tind să-și achiziționeze adevărate bijuterii sau „case pe valuri”. O expresie cât de poate de reprezentativă pentru ambarcațiunile nou apărute și expuse chiar și la expozițiile organizate în România! Vorbim despre yachturi de lux, de mici și mari dimensiuni, care au acaparat privirile tuturor vizitatorilor la „Salon nautic București 2013”. Cât despre achiziționări, criza financiară nu pare să fi afectat puternic acest sector întrucât piața din România continuă să se miște! Cum arată ambarcațiunile considerate „case pe valuri” și de la ce sume pornesc ele?

La prima vedere, yachturi normale, de dimensiuni variate! La o privire în interioarele acestora, te lași impresionat din prima. Tehnologii de ultimă oră, amenajări interioare realizate de designeri renumiți, materiale de înaltă calitate și spațiozitate cât să-ți ofere o ședere relaxantă și o navigație ca la carte! Ce ți-ai putea dori mai mult de la „case pe valuri” destinate confortului, luxului și navigației îndelungate? Cât despre prețuri, pe piața din România, prototipurile variază între 40.000 și 155.000 de euro. Pe piața internațională, depășesc cu lejerietate suma maximă de achiziționare din România, îndreptându-se chiar și spre jumătate de milion de euro, în special la modelele personalizate!

Garsoniere” plutitoare... de la 45.000 de euro

Când spunem 20.000 de euro, țintim către yachturi sau catamarane de mici dimensiuni, care oferă cabină confortabilă, utilități și paturi suprapuse. Dacă ne întreptăm privirea către o „garsonieră” pe mare, prețurile pornesc de la 45.000 de euro, iar utilitățile și confortul cresc cu peste 50% în calitate! Printre yachturile „garsoniere”, cum ne place să le numim, expuse la expozițiile din România s-au remarcat câteva din gama Beneteau și gama QuickSilver, de dimensiuni destul de mari! Una dintre „gasonierele” plutitoare atractive a fost din gama QuickSilver, scoasă spre vânzare la prețul de 42.000 de euro + Tva. Minunăția a fost admirată îndelung de toți vizitatorii, la fel și „surorile ei” care afișau un preț apropiat de 42.000 de euro + Tva. Însă cea care a atras atenția tuturor vizitatorilor a fost modelul „Swift Trawler 34 Flybridge” scos spre vânzare cu 155.000 de euro + TVA, la promoție! Un model impunător, care te ducea cu gândul la simpla privire a exteriorului atent finisat și extrem de lustruit.

Lux extrem peste hotare

Dacă la noi ambarcațiunile continuă să aibă o linie clasică, nonconformismul nefiind privit cu ochi buni la astfel de prețuri, peste hotare nebunia nu pare să aibă limite. Firmele producătoare cunoscute, dar și producători mici de ambarcațiuni din lemn, se întrec în design sofisticat și inedit! „Garsonierele” pe mare au devenit o banalitate, în trend fiind apartamentele cu cât mai multe camere, ajungându-se chiar și la construcții supraetajate (vile, am spune noi). Cât despre materialele folosite, găsești orice: de la lemn și până la structuri din fier sau... bambus. Titul ține de pretenții și buget. Asta pentru că în cazulacestor tipuri de „case pe valuri”, prețurile sar cu mult peste maxima din România, ajungându-se la sume chiar și peste 500.000 de euro! Ai da atât pe o ambarcațiune, fie ea și una exclusivistă?

Gina Rotaru

Foto: www.finot.com / sites.google.com  

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement