Barca zburătoare: wFoil Albatross (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Mașinile anfibie au devenit „old fashion”! O nouă jucărie nautică a intrat cu avânt pe piața ambarcațiunilor cu ajutorul design-ului nonconformist! Se numește WFoil 18 Albatross, iar pasionații de ambarcațiuni au poreclit-o „barca zburătoare”. Un model scos parcă din filmele SF, cu facilități menite să capteze atenția a două mari nișe: piloți de avion și navigatori! Mai exact, o structură asemănătoare cu un biplan, cu două motoare, care poate fi utilizată atât ca avion de mică înălțime, cât și ca ambarcațiune.

WFoil 18 Albatross folie hidro poate fi comparat la design cu un avion din primul război mondial – un model simplificat de biplan – cu o formă de ambarcațiune, care poate zbura de o distanță mică deasupra apei. Facță de o ambarcațiune clasică, wFoil funcționează cu ajutorul a două aripi subacvatice, care îi oferăspabilitate pe apă. Ambarcațiunea beneficiază, de asemenea, și de un plan de aripi superioare, oferind utilizatorului posibilitatea de a ridica ambarcațiunea deasupra apei. Scopul principal al acestei jucării nautice a fost acela de a putea zbura deasupra valurilor, în cazul în care apele învolburate. Cât despre viteză, wFoil Albatross funcționează cu două motoare (subacvatic și superior apei), care oferă o accelerație puternică și posibilitatea unei viteze constante.

Stabilitate la 144 km/h

Acest vas unic oferă două opțiuni: poate funcționa cu motorul detașabil pentru jet (care se află în structura de deasupra apei) sau poate fi transformat într-o ambarcațiune cu motor. Comutarea între cele două durează aproximativ 10 minute. Una dintre calitățile ambarcațiunii wFoil 18 este sistemul eco-friendly, capabil să reducă consumul de combustibil cu până la două litri de combustibil pe oră, ținând nava în mișcare la o viteză de aproximativ pentru a ține barca în mișcare la aproximativ 74 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge wFoil 18 este de 144 km/h, motiv pentru care ambarcațiunea necesită permis de navigație.

Ambarcațiunea wFoil 18 beneficiază de o cocă construită din fâșii de molid, care se montează de obicei la rama de placaj a aeronavelor. Compania susține că hidro foliile sunt realizate din materiale compozite de carbon, care asigura viteze de top, dar și menținerea consecventă a vitezei în funcție de dorința navigatorului. Hidro foliile sunt elementele principale care generează presiune deasupra și dedesubtul ambarcațiunii pentru a crea forța de ridicare sau așezare a ambarcațiunii în aer/pe apă.

Prețul acestui model nu a fost afșat încă de societatea este auto-finanțate, proiectul fiind în plină testare a pieței în ceea ce privesc cererile de cumpărare. Și, după primele estimări, compania este de părere că wFoil este o atracție pentru pasionații de navigație, iar producția ar putea începe prin construcția a 20 de ambarcațiuni pe an. Voi v-ați cumpăra o astfel de ambarcațiune?

Gina Rotaru

Foto: www.justluxe.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, barca, barca cu motor, barca zburatoare
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement