Ark, hotelul plutitor science-fiction (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Total nonconformist? Atunci ești perfect pentru o escapadă într-un... melc amfibie! Nu suntem puși pe șotii, ci îți prezentăm una dintre cele mai trăsnite, dar iscusite, invenții care s-au realizat până la momentul actual: Conceptul Ark Hotel! Nu mai trebuie să îți faci griji de inundații, incendiu sau cutremure care să zgudie din temelii hotelul. Conceptul Ark Hotel a reușit să se debaraseze de toate problemele printr-un model arhitectural ce te lasă cu gura căscată! O adevărată minunăție, care, potrivit constructorilor, ar putea fi viitorul turismului acvatic.

Ce yacht sau croaziere de lux? Ai priveliștea, adrenalina, senzația de libertate și toate posibilitățile unor distracții pe mare direct din melcul plutitor! Firma rusească de arhitectură Remistudio s-a inspirat din imaginea biosferei, creând un concept nou-nouț de locuințe turistice plutitoare: „Ark Hotel”.

Imunitate all-inclusive la dezastre naturale

Ark Hotel este conceput pentru a rezista la inundații, valuri mareice și la creșterea nivelului oceanelor, precum și la cutremure și alte dezastre naturale. Concepul este simplu: trebuia să plutească și să funcționeze total independent pe suprafața oricărui corp de apă, oferind totodată o autosusținere ecologică a mediului marin. Design-ul învelișului, inspirat de Ark, are un sistem portant de arcuri și cabluri, care mențin egalitatea de distribuție a greutății, chiar și la cutremure, iar ramele prefabricate permit o asamblare ușoară.

Designul integrează, de asemenea, celule solare fotovoltaice, un sistem de colectare a apei pluviale și un cadru, care este protejat cu un strat de material reciclabil și cu proprietăți de auto-curățare numit: ETFE - același material care s-a folosit și la construcția cubului de apă din Beijing (National Aquatic Center). Arca a fost proiectată de arhitecții de la Remistudio cu asistența Uniunii Internaționale a Arhitecților prin programul „Arhitectură pentru dezastre”.

Grădină interioară cu design science-fiction

În afară de toate aceste dotări menite să îl transforme în una dintre cele mai ecologice hoteluri plutitoare, Ark Hotel are un design absolut uluitor, scos parcă dintr-un film science-fiction. Este structurat pe etaje, iar fiecare etaj beneficiază de o grădină naturală proprie. Grădina interioară oferă un refugiu luxuriant pentru oaspeți. Ea este proiectată pentru se dezvolta precum o seră, oferind încăperii în mod constant un aspect praspăt de vară. Mai mult, grădina a fost proiectată și pentru a oferi luminozitate camerelor, care sunt proiectate în mijlocul „melcului plutitor”.

De jur împrejurul camerelor, există alei din parchet de cea mai pretențioasă calitate, pe marginea cărora se poate zări numai verdeață. Astfel, turiștii nu vor acea sentimentul de închistare, imaginea și ambientul fiind  de-a dreptul relaxante. Însă, oricât de atractiv ar părea, nu ne rămâne decât să sperăm că predicțiile privind încălzirea globală nu se vor adeveri în secolul 22. În caz contrar, Ark Hotel nu va deveni doar o opțiune de centru de vacanță, ci locuințe propriu zise.

Gina Rotaru

Foto: gizmag.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement