Ambarcațiuni din fibră de sticlă – producători

Home « Ambarcatiuni « Inedit

A dat soarele și a început nebunia! Sute de români și-au scos ambarcațiunile la lumină! Și după o cosmetizare amănunțită a acestora a venit și rândul ieșirilor în larg. Unii au ales lacurile de lângă București, alții s-au aventurat în Delta Dunării, iar câțiva, mai îndrăzneți, au luat calea Mării Negre! Însă, mai există și navigatori care încă tânjesc... Motiv pentru care ne-am îndreptat atenția către producători de ambarcațiuni ușoare, din fibră de sticlă, rezistente și ușor de întreținut!

Acesta este și motivul pentru care piața din România este asaltată de oferte de ambarcațiuni din fibră de sticlă, cunoscute de marea majoritate a românilor ca ambarcațiuni de agrement! Ele sunt recunoscute pentru calitatea cuperioară, materialul folosit fiind de fapt un poliester armat cu fibră de sticlă, care asigură o construcție ușoară și extrem de rezistentă în fața condițiilor meteorologice aspre. Prețurile la ambarcațiuni din fibră de sticlă pornesc de la aproximativ 600 de euro (cel mai ieftin model)și pot depăși cu ușurință mii de euro, în funcție de model, mărime, dotări și facilități.

Dealeri și firme producătoare

Chiar dacă piața de ambarcațiuni din România este mică, ofertele la bărcile din fibră de sticlă sunt numeroase. Există câțiva producători români și dealeri care cnstruiesc și comercializează ambarcațiuni din fibră de sticlă de calitate, la prețuri destul de acceptabile. Printre cei mai cunoscuți pe piața din România sunt Fibronav.SRL, AmericanNautics, Cirus Plast, Faber Plast și Spat.ro, Fair Play. Pe lângă aceștia, pe piața românească de ambarcațiuni mai avem firme care comercializează bărci din firbră de sticlă Faber Plast, Pato, Ovidiu Prod, Kora Sails, West Co Impex ș.a.

Dacă sunteți chitit să realizați o ambarcațiune personalizată din fibră de sticlă puteți opta pentru motoare cu anumite particularități, pe care le găsiți la dealeri autorizați. Câțiva dintre aceștia se regăsesc și în enumerarea de mai sus. De asemenea, marea majoritate a producătorilor români de ambarcațiuni din fibră de sticlă acceptă personalizarea și ca model al ambarcațiunii. Astfel că, în funcție de dimensiuni, puteți opta pentru un pat sau două, o canapea exterioară sau pedale (în cazul hidrobicicletei)dintr-un anumit materiale. Nu este deloc dificil! Totul ține de bugetul pe care îl dețineți întrucât o ambarcațiune personalizată întotdeauna costă mai mult decât o ambarcațiune standard.

Gina Rotaru

Foto: www.boatdesign.net

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement