Acasă de Sărbători: flota americană, reunită! (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Cinci portavioane, patru ambarcațiuni amfibie, submarine nucleare și o distribuție plină cu nave de război gigant! Flota americană s-a întors acasă de Sărbători, oferind celor prezenți o imagine absolut impresionantă! S-a întâmplat la baza navală Norfolk din Virginia, Statele Unite, chiar înaintea Crăcinului, când familiile marinarilor și-au așteptat cu emoție soții acasă! Momente și imagini mișcătoare, care au făcut înconjurul presei internnaționale.

 

Nu doar datorită întâlnirii familiilor, ci și a imaginii flotei americane întregite! Cele mai renumite ambarcațiuni, folosite în războaie, submarine de ultimă generație și portavioane cu istorie bogată, au putut fi admirate de pasionați. Motiv pentru care, am cules câteva dintre cele mai impresionante fotografii din presa internațională, pentru adevărații pasionați de ambarcațiuni și navigație.

Eveniment rar

Evenimentul a fost organizat de Marina, cu scopul de a le oferi echipajelor de la bordul navelor militare șansa de a petrece Crăciunul alături de familiile lor, precum și pentru organizarea noilor trasee pe care acestea vor trebui să le urmeze. Ar putea fi ultimul eveniment de acest fel, în care să putem admira flota americană întregită la Norfolk . Asta pentru că flota se află în mijlocul unei tranziții treptate, de la Atlantic, la Pacific. În câțiva ani, aproximativ 60% dintre navele Marinei SUA vor fi repartizate la o bază amenajată de Marina Americană în Pacific.

Direcția, spre Pacific!

Imediat după sărbătorirea Crăciunului, o mare parte dintre navele care s-au adunat la baza Norfolk au pornit spre Pacific. Locul unde Statele Unite îşi sporesc prezenţa pentru a trimite un mesaj Chinei şi ambiţiilor sale de putere militară. Unul dintre portavioane foarte cunoscute și apreciate - USS Enterprise - va fi scoz din uz, după mai bine de 52 de ani de folosință. Cele cinci portavioane prezente la Norfolk au fost celebrele: Dwight D. Eisenhower (cvn 69), George H. W. Bush (cvn 77), Abraham Lincoln (cvn 72), Harry s Truman (cvn 75) și Enterprise (cvn 65)

Gina Rotaru

Foto: english.sina.com / www.businessinsider.com

 

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement