WaveJet în stil Apple (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Cu mânuțele astea două... manevrăm o placă nouă! Un prototip nou nouț de placă de surf ia pe sus piața high tech. Vă întrebați cu ce s-ar mai putea îmbunătăți tehnologia destinată surferilor? Ei bine, nici nu vă puteți imagina ce urmează.... Un indiciu? Pe scurt... Apple. Nu, nu s-a lansat placa de surf proiectată de cei de la Apple, ci tehnologia cu care compania de IT a spart piața de referință a fost implementată și pe cea mai nouă placă de surf lansată: WaveJet. Ca să fiu concisă, s-a renunțat la fire, legături fizice și echilibrul corpului uman în favoarea… wireless-ului!

Compania Apple câștigă tot mai mult teren datorită încercărilor de a renunța definitiv la fire, vrând să mute tot ce ar putea incomoda omul pe sisteme de wireless. Și cum ideea a prins de minune la public, companiile de gadgeturi din toate domeniile posibile, încearcă să o implementeze pe produsele lor. Iar cea mai revoluționară lansare în sectorul surfingului este placa cu wireless.

Fără fir, doar cu „brățară”

Se numește WaveJet și rupe gura târgului cu noul sistem de propulsie, manevrat de o „brățară” prin intermediul... wireless-ului. Plăcile WaveJet au un sistem de propulsie nou, au autonomie de până la 30 de minute și sunt capabile să se miște cu o viteză de două sau de trei ori mai mare față de ar putea face o placă obișnuită. Am putea spune că se mișcă precum un motor cu combustibil.

Însă, nu! Nu poluează mediul înconjurător întrucât funcționează cu ajutorul unei baterii, care se consumă în maximum 30 de minute. Surfer-ul manevrează placa cu ajutorul unei brățări, pe care sunt implementate butoanele, care controlează mișcările plăcii prin intermendiul wireless-ului. Noul sistem îi ajută chiar și pe cei mai experimentați surferi să își depășească recordurile pe cele mai înalte valuri.

Șase ani de dezvoltare

După șase ani de dezvoltare, WaveJet a apărut ca singura tehnologie viabilă pentru plăci de surf, caiace, ambarcațiuni ușoare și echipamente de scuba diving. Este perfectă pentru pasionații cu experiență în sporturile nautice, permițând o arie mai largă de mișcare față de cea a oricărui motor cu propulsie existent la ora actuală. WaveJet poate atinge de la opt până la zece noduri pe oră, oferindu-le surferilor posibilitatea de încăleca valurile cu o viteză de patru ori mai mare decât dacă și-ar folosi doar forța mâinilor și a picioarelor.

O tehnologie cu adevărat revoluționară care sare și în ajutorul salvamarilor. Înainte de a fi scoasă spre vânzare, placa WaveJet a fost testată de câțiva salvamari din California. Aceștia au ajuns la concluzia că prototipul este cu adevărat unicat întrucât dă posibilitatea unei flexibilități extinse în mijlocul apei. Motivul: își poate folosi mânile pentru a ține victima la suprafața apei, nefiind nevoit să înoate cu ajutorul lor.

Astfel, noua tehnologie implementată într-un produs precum WaveJet, reușește să mărească siguranța și numărul de supraviețuitori, în urma incidentelor nefericite produse pe mare. Însă, ca orice lucru bun, are și defecte... iar în cazul WaveJet constă în prețul de vânzare: 4.400 de dolari, bucata!

Gina Rotaru

Foto: aaronchangoceanart.com

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni de lux, placa WaveJet, septembrie
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement