Model 2 în 1! Jet-Ski și ATV (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Adrenalină pe apă și pe uscat? Cu siguranță nu te-ai fi gândit că le poți îmbina pe amândouă într-o singură ambarcațiune. Ei bine, o poți face în mai puțin de o lună. Nu e o glumă sau un proiect în testare, ci în curând se va lansa pe piață ATV-ul care poate fi folosit și ca Jet-Sky... O ambarcațiune de teren, care îmbină duritatea muntelui cu suprafața imprevizibilă a apei. O transformare inedită, care a dus tehnologia la un nivel înalt de utilizare, ambarcațiunea putând fi folosită cu ușurință în instituțiile de apărare ale statului, dar și pentru distracții nautice. Sună tentant nu? Stai să vezi prețul!

După ce mult timp le-am putut admira doar în formă de prototip, ținându-ne pe jar din 2006, din noiembrie Quadski Gibbs devine un produs comercial disponibil tuturor. În fine, aproape tuturor ținând cont de prețul destul de piperat! Acest vehicul amfibie costă nu mai puțin de 40.000 de dolari! Dacă nu ți-am tăiat respirația cu prețul, așteaptă să vezi ce poate face mica mașinărie de viteză.

Transformare în doar 5 secunde

După ce l-am admirat de aproape 6 ani în forma de prototip, iată că Quadski Gibbs este pe cale să devină un produs comercial comercial-disponibil în luna noiembrie. Vehicul amfibie este un ATV cu sistem de tracțiune integral 4WD pe uscat, dar în apă este un Jet Ski de viteză. La intrarea în apă el își trage roțile, făcând loc unui mecanism cu propulsie cu jet de apă. Totul în decurs de doar cinci secunde. 

590 de kilograne și 175 de cai putere

Fondatorul Alan Gibbs și Neil Jenkins, președintele companiei Gibbs, au declarat într-o conferință de presă, susținută în Detroit, că Quadski va fi disponibil în piețele selecte din SUA începând cu luna viitoare la prețul de aproximativ 40.000 de dolari. O sumă măricică, însă ținând cont de abilitățile vehiculului amfibie, nu pare deloc exorbitantă. Quadski cântărește 590 de kilograne, are un rezervor de combustibil de 57 litri și este propulsat de un motor BMW Motorrad de 175 de cai putere, cu patru cilindri, răcit cu apă - care beneficiază, de asemenea, de injecție electronică și un dublu-arbore cu came aeriene.

Atât pe uscat cât și pe apă, vehiculul amfibie poate atinge o viteză maximă de 72 km / h. Utilizatorii îl pot conduce ca pe un ATV, iar la o simplă apăsare de buton, Quadski își schimbă forma în cinci secunde. El își retrage roțile de 4X4, scoțând la suprafață sistemul de propulsie cu jet de apă. La întoarcerea pe teren uscat, mecanismul este aproape același. La o apăsare de buton sustemul de propulsie este înlocuit cu roțile, revenind la forma unui vehicul de teren.

Comercializare și piață de deschidere

Procesul de fabricație al lui Quadski se va produce în Auburn Hills, Michigan. Începând cu luna noiembrie a acestui an, până anul viitor, se plănuiește colaborarea cu peste 20 de dealeri din SUA. Inițial, vehiculul va fi disponibil într-un model unic, pentru o singură persoană, într-o gamă de cinci culori. Compania speră să introducă Quadski și pe alte piețe, cum ar fi Europa și America Latină, începând din 2014. În plus, purtătorii de cuvând au anunțat că acest vehicul „va deschide calea unei serii întregi de HSA (High Speed Amfibieni) atât pentru sportivi cât și pentru iubitorii de sport și adrenalină”.

De asemenea, compania Gibbs produce în prezent modelele: Phibian și Humdinga II, ambarcațiuni amfibie de mare viteză din categoria „Amphitrucks”. Așadar, peste numai o lună posibilitățile de alegere nu doar că vor fi mult mai mari, ci dealerii vor începe să se întreacă în oferte pentru comercializarea acestor ambarcațiuni. Și, cine știe,poate vom beneficia astfel și de prețuri mai mici...

Gina Rotaru

Sursa + foto: http://www.gizmag.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement