Jucării pe apă: Ambarcațiunea zburătoare (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Seamănă cu o barcă, are acoperiș de elicopter și se comportă ca un autoturism de teren! V-ați prins? Dacă nu, deslușim noi misterul! Este Flying Hovercraft! Ambarcațiunea „tot într-unul”, care dă peste cap orice tip de distracție nautică! Atât prin design și calitate, cât și prin performanțe în materie de tehnologie. Un prototip nou nouț, care se preconizează că va acapara piața maritimă într-un timp relativ scurt, spun producătorii Hammacher Schlemmer.

Ei bine, da! Frigul nu stopează invențiile și nici distracțiile nautice! O arată compania Hammacher Schlemmer care a lansat pe piață una dintre cele mai nonconformiste ambarcațiuni existente pe piața maritimă! Nu este o laudă umflată artificial, ci o jucărie de-a dreptul impresionantă, ce, probabil, necesită permise de toate felurile. Asta pentru că navighează, merge pe uscat și... zboară. V-am trezit curiozitatea? Dacă da, pozele vă vor lăsa cu gura căscată!

The best, the only, the unexpected”

Însă până la pozele din galeria foto, haideți că vedem ce poate face micuța ambarcațiune, lăudată de compania producătoare sub sloganul „the best, the only, and the unexpected”. Și, bineînțeles, vom începe cu... viteza, precizând că, în ciuda design-ului aparent minimalist, Hovercraft-ul zburător poate călători cu o viteză de 70 de mile pe oră, având un motor de pe benzină cu doi cilindrii și 130 de cai putere. Ambarcațiunea poate naviga atât pe ape sărate și dulci, cât și pe teren moale precum nisip, zăpadă, noroi, deșert și iarbă.

Propulsia este asigurată de un motor capabil de 1100 de rotații pe minut și un airbag-ventilator de 85 de centimetri, care să permiră ambarcațiunii să planeze deasupra solului, în timp ce un joystick controleaza trei cârme verticale. Are două rezervoare cu nouă galoane de benzină pentru a permite ambarcațiunii sport să călătorească preț de 160 de kilometri fără oprire, deși are o greutate de aproximativ 600 de kilograme. În pofida caracterului dual al ambarcațiunii, vehiculul necesită înregistrare ca ambarcațiune și permis de navigație.

Hi-quality și preț pe măsură

Pentru că este un vehicul uimitor, care se va clasifica cu siguranță ca fiind una dintre jucăriile nautice cele mai performante, prețul este pe măsură. Valoarea ei este transpusă pe piață în suma de 190.000 dolari. Deloc mult, dacă ar fi să-i ascultăm pe producători, care sunt de părere că performanțele și posibilitățile de distracție oferite de această ambarcațiune sunt aproape unice pe piața maritimă. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți: pentru o asemenea achiziție, chiar și un milionar trebuie să bage mâna adânc în buzunar...

Gina Rotaru

www.justluxe.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, ambarcatiuni amfibie, jucarii apa, masina rapida
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement