James Bond, la apă.... (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Cine nu a văzut seriile celebrului serial James Bond? Puțin probabil ca mulți dintre voi să spună că nu au făcut-o ținând cont de popularitatea filmului și, mai ales, a personajului principal. Sau, mai bine spus, a actorului, care a făcut ravagii printre vedetele de la Hollywood și nu numai! Fiecare actor care a intrat în pielea personajului Bond a reușit să ajungă pe copertele celor mai prestigioase reviste de glamour ale lumii. Nu doar pentru frumusețea sau talentul actoricesc, ci și pentru tehnnologia și ambarcațiunile moderne cu care se afișa în seriale. Iar dacă mașinile erau considerate adevărate capodopere, ambarcațiunile în care a filmat actorul au ajuns la fel de dorite ca diamantele, pe piața mondială navală. Diamnante dorite, de data aceasta, în special de bărbați...

James Bond a filmat cu ambarcațiuni de viteză, dotate cu cea mai înaltă tehnologie existentă la acel moment pe piață. Producătorii s-au axat mai mult pe șalupe, modelele fiind selecționate după cerințe destul de pretențioase precum: motoare puternice, design atractiv, flexibilitate, materiale de calitate, rezistență la lovituri și, de ce nu, karmă! Vă imaginați cum arată toate acestea îmbinate într-o singură ambarcațiune? Dacă nu, fiți pe fază! Vi le prezentăm noi!

Glastron GT150 – Probabil, cea mai faimoasă ambarcațiune pe care a deținut-o James Bond vreodată. Ambarcațiunea și saltul la 110 metri, care a putut fi urmărit în filmul „Live and Let Die”, a stabilit un nou record mondial. Urmărirea cu ambarcațiunea a avut loc în Bayou Des Allemands, Louisiana. În acest episod, James Bond era interpretat de actorul Roger Moore.

Glastron Carlson CV23HT – O urmărire ca-n filme în josul Amazonului, cu James Bond interpretat de actorul Roger Moore. Scena a avut loc în filmul „Live and Let Die”, reușind să crescă vânzările acestei ambarcațiuni cu peste 25%.

Glastron CV23HT – o ambarcațiune de viteză pe care s-au montat aripi din pânză, pentru ca James Bond (interpretat tot de Roger Moore) să poată zbura din șalupă pentru a prinde rău-făcătorii. Filmul: „Moonraker”.

Sunseeker Superhawk 34 - a apărut în filmul „The World is Not Enough”, în care James Bond era interpretat de actorul Pierce Brosnan. Stilata ambarcațiune a rămas în mintea fanilor datorită scenei în care Bond era urmărit de personajele negative aflate în această șalupă. O cursă infernală, în care două șalupe Sunseeker Superhawk 34 și Q-Boat se urmăreau una pe cealaltă în josul Tamisei.

Fairey Huntress/Huntsman – Ei, și am ajuns și la actorul Sean Connery, care l-a interpretat pe Bond în „From Russia with Love”, etalând o ambarcațiune de toată frumusețea: Fairey Huntress, utilată din cap până-n picioare în stilul Fairey Huntsman.

Intermarine 40 – Ne întoarcem la Roger Moore în filmul „The Spy Who Loved Me”, pentru apariția fascinantei Intermarine 40. O ambarcațiune cu lipici la public, care, din păcate, nu se știe unde a ancorat. Mulți spun că nava se află în patrimoniul Americii.

Sunseeker Soverign 17 – ultima, dar nu pe ultimul loc în preferințele noastre Sunseeker Soverign 17. A apărut în „Quantum of Solace”, când James Bond era interpretat de actorul Daniel Craig. Mai mult în stil Riva decât clasicul model Sunseeker, Sunseeker Soverign 17 a fost una dintre cele mai luxoase ambarcațiuni cu care s-a afișat James Bond în serialele sale. Ție care dintre ele ți-au rămas întipărite în memorie?

Gina Rotaru

 

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement