De ce Jaguar boats (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Frumusețe, finețe, performanță și mulți cai putere! Caracteristicile de top cu care Jaguar a cucerit o bună parte din piața mondială de automobile. Compania și-a câștigat încrederea a miliarde de pasionați. În fiecare țară există mașini Jaguar, în ciuda faptului că prețurile lor sunt destul de piperate. Însă banii par să pălească în fața perfomanței și al desingului elegant. O îmbinare aproape perfectă a luxului cu agilitatea motoarelor sport. Cine nu-și dorește așa ceva?

Iar dacă Jaguarul te-a cucerit cu mașinile, s-ar putea să o facă și cu ambarcațiunile. Compania s-a extins și s-a lansat ăntr-o nișă cu totul nouă, în care designul este o nouă provocare. Ce a ieșit? Modele suprinzătoare cu care a reușit să acapareze o nișă exclusivistă și în domeniul ambarcațiunilor. Și a făcut-o într-un mare stil. Odată cu lansarea noului autoturismul Jaguar XF Sportbrake, Jaguar a dezvăluit și un ultim accesoriu: Concept Speedboat de la Jaguar Cars.

Eleganță, rafinament și perfomanță

Designul ambarcațiunii este semnat de directorul de design de la Jaguar, Ian Callum, și echipa sa. A fost o oportunitate majoră pentru aceștia în a-și arăta abilitățile, imaginația și talentul în realizarea unui concept noi și extrem de provocator. Nu de alta, dar ambarcațiunea Jaguar trebuie să aibă toate caracteristicile de eleganță, rafinament și perfomanță cu care compania și-a obișnuit fanii de-a lungul timpului. Iar apariția ei a fost o adevărată nebunie. Ambarcațiunea are un design nervos, croit pentru viteză.

„Este o demonstrație a ceea ce putem face ca o echipa de design. Dar, cu barca ne-au fost eliberați din asta, și am vrut să ne arate lumea designului larg ceea ce am putea face dacă am aplica formele și temele Jaguar împreună cu liniile fluide și curate în alt proiect. Liniile exprima caracteristici elegante și rapide, la fel ca mașinile noastre. Aripa din spate imită autoturismul D-Type, dar se face din carbon pentru a menține greutatea cât mai mică posibil. Dacă doriți, este o interpretare modernă a unui look clasic. Nu mă deranjează să spun că echipa mea de design este mai bună acum decât a fost vreodată - am crescut împreună și ne dorim să evoluăm, pentru a prezenta talentele noastre”, a declarat Callum.

Procesul de construire a fost supravegheat de către compania de consultanță canadiană în arhitectură condusă de Ivan Erdevicki, iar Callum spune că ambarcațiunea a fost proiectată pentru a se potrivi la un Jaguar V6 diesel capabil. Dacă vom vedea vreodată această ambarcațiune pe apă. Oficial, răspunsul este negativ. Neoficial, însă, ambiția companiei este atât de mare încât este puțin probabil ca întregul concept să nu aibă o finalitate.

Gina R.

Foto: autocar.co.uk

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement