“VX One”, noua regină a ambarcațiunilor

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

Creată de constructorul Brian Bennett, cel care a adus pe piața nautică și Viper 640 in 1996, VX One a fost recompensată deja cu o dublă nominalizare: “Sailing World 2012 Boat of the Year” și “Sail Magazine 2012 Best Boats”.

Navigația este considerată un sport foarte scump, însă Brian Bennett a încercat să aducă pe piață un model de barcă modernă pentru mai puțin de 30.000 dolari. Lucrurile s-au mișcat destul de bine și, când nimeni nu se mai aștepta, a adus la apă VX One. “Chiar dacă există foarte multă competiție pe sectorul de bărci sportive de dimensiuni mici, aceasta este o nouă provocare pentru bărcile de trei persoane ca Lightning și Flying Scot. Este, fără îndoială, ceva nou pentru această nișă”, a spus Bennett mândru de reușita sa.

Creația lui nu a rămas fără ecou, iar “minunea” lui Bennett a fost recompensată peste tot în lume. Recent, cunoscuta revistă Sailing World a anunțat că trofeul “Barca Anului”, ajuns la cea de-a 28-a ediție, a revenit celor de la Bennett Yachting Technologies cu ambarcațiunea VX One. Astfel, VX One a devenit regina ambarcațiunilor pentru 2012. Care îi sunt caracteristicile acestei noi regine ?

Scopul lui Bennett a fost cel de a oferi publicului o barcă performantă, care să poată fi folosită atât de participanți începători la curse, cât și de cei mai experimentați, fără a vorbi de partea financiară. Astfel, au fost create două tipuri diferențiate de mărimea velei, în funcție de cunoștințele de navigație ale deținătorului: VX One-Design CS – pentru începători, unde vela este mai mică și Super Sport (SS)- pentru experimentași, cu o velă mult mai mare.

VX One și alte trei bărci au câștigat competiția jurizată de un grup independent de experți care a evaluat cei 12 nominalizați din cadrul U.S. Sailboat Show din Annapolis. Selecția a fost destul de dură și s-a făcut pe baza inspecțiilor tehnice, dar și a probelor marine pentru fiecare dintre bărci. “În ultimul deceniu, piața bărcilor sportive a fost invadată de modele mari de bărci așa că este minunat să vedem în sfârșit ceva care poate combina pasiunea pentru bărci sportive și șalupe la un preț rezonabil pentru cei 5.7 metri (19 picioare)”, a declarat editorul Sailing World și totodată directorul proiectului “Barca Anului”, Dave Reed.

În același timp, Dobbs Davis, unul dintre membrii juriului susține că Bennett Yachting trebuie să mențină acest tip de barcă în competiția “Barca Anului” pentru mulți ani, părere care este împărtășită și de Chuck Allen, un alt membru al juriului și un profesionist în ale navigației: “VX a fost o alegere evidentă pentru Barca Anului”, au spus cei doi specialiști fără să stea prea mult timp pe gânduri. De ce o alegere evidentă ? Puterea motorului, designul modern și prețul sunt cele trei caracteristici care au transformat-o în regina ambarcațiunilor pentru anul în curs.

Alaturi de VX One, printre câștigători s-au mai numărat:

Farr 400 (Premiere Composite Technologies, U.A.E.) / Best Offshore One-Design
Topaz 14CX (Topper Sailboats, U.K.) / Best Multihull
Tartan 4000 (Painesville, OH.) / Best Performance Cruiser

Sursa foto: vxonedesignracing.com

Autor: Oana Vasiliu

Cu vele

 

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: briann bennett, viper, VX One
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement