Navighează ca un Boss. Hugo Boss! (video)

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

Velier de competiție cu design luxos marca Hugo Boss! În două cuvinte: performanță și calitate! Celebra companie internațională, producătoare de îmbrăcăimte și parfumuri pretențioase, a lansat pe apă o splendoare de ambarcațiune, cu care Alex Thomson a impresionat la Vende Globe de anul trecut! Un tur de excepție, cu o finețe de navigație incontestabilă. Cum arată minunăția și care sunt caracteristicile importante?

Mulți ar spune că toată promovarea și lauda ține de brand. Pe cine nu impresionează puterea impunătoare a Hugo Boss în materie de îmbrăcăminte sau produse de uz zilnic? Însă, când vine vorba de ambarcațiuni, trebuie să recunaștem că nu este un expert. Cu toate astea, i-a ieșit! În colaborări cu mari constructori navali, Hugo Boss a reușit să-și imprime numele pe o ambarcațiune competitivă pe piața velierelor.

Open 60 yacht

Alex Thomson, unul dintre cei mai talentați marinari din Marea Britanie - titular a două recorduri mondiale, este cel mai tanar comandantul de navă care a câștigat vreodată o cursă mondială. El a dobândit velierul de curse în septembrie 2011. Ambarcațiunea a fost construită în 2007 și a concurat anterior la comanda echipelor de navigație Damm Estrella, BT și a echipelor Veolia Environnement. Yachtulurile Open monohull (cu o singură cocă) sunt printre cele mai rapide veliere de curse din lume.

Construit în mare parte din fibra de carbon, aceste veliere sunt concepute pentru a fi cât mai ușoare posibil și suficient de puternice pentru a rezista la condiții meteorologice extreme. Numele „Open” se referă la libertatea pe care designerii au avut-o de-a lungul procesului de proiectare. Ambarcațiunea are 18.3m lungime, adâncimea maximă până la punctul de suprafață este de 4,5 m, iar înălțimea catargului este de 28m. Yachturile Open 60 cântăresc în medie între 8 și 10 de tone.

Record de viteză în 24 de ore

La bodul velierului există trei kilometri de frânghie, cu ajutorul căreia se pot ridica cei aproximativ 600 de metri de velă. Frânghiile sunt folosite, de asemenea, pentru a schimba direcția yachtului în timpul navigației. Cele mai mari vele pot cântări peste 120 kg. Open 60 yacht poate naviga cu o viteză maximă ce avariază între 30 - 40 de noduri pe oră. În 2003, Alex a doborât recordul de distanță pe 24 ore pentru un marinar care navighează cu o singură mână cu un monohull, navigând 468.7 mile marine la o viteză medie de 19.5 noduri pe oră. În 2007, acesta a doborât recordul mondial la dublu-handed (doi navigatori) reușind să navigheze 500 mile marine în 24 de ore, la o viteza medie de 20.9 noduri. Performanțe admirabile, care clasează ambarcațiunea printre primele veliere calitative, ușor de manevrat și... de marcă!

Gina Rotaru

Foto: www.neatorama.com

 

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, barci motor, navigatie, regate, yachturi
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement