Hurrica V – o barcă pentru un gentleman

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

 

Hurrica V, nava care i-a sedus pe ambițioșii din pelicula „The Great Gatsby”, continuă să facă furori atât în lumea filmului, cât și în viața de zi cu zi. Fără îndoială, yachturile sunt un simbol al bogăției și al puterii, două aspirații importante ale oricărui om. Iar Hurrica V le îndeplinește pe amândouă, fiind printre cele mai râvnite ambarcațiuni vintage. Această ambarcațiune este considerată una dintre cele mai bine realizate din lume.

Atributele sale principale includ originalitate profundă, aspect excelent, caracteristicile de navigabilitate si un finisaj sofisticat. Această superbă ambarcațiune de aproape 73 de metri uimește prin elegață clasică. Ea a fost proiectată de arhitectul englez Charles E. Nicholson și construită de WM Ford în 1924. Privind caracteristicile sale de navigatie, Hurrica V afișează consolele lungi și o pupă grațioasă. Cât despre misterul emanat, ambarcațiunea are o poveste lungă și destul de interesantă. Potrivit istoricilor, nava a servit ca un mijloc de rezistență împotriva inamicului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în ciuda faptului că ar fi fost privat de o parte a catargelor. După război, yachtul a devenit proprietate privată, fiind achiziționat de un pasionat al navigației.

Aspect vintage, sisteme moderne

Pentru a-l transforma într-un yacht cu o manevrabilitate mult mai ușoară, proprietarul i-a păstrat aspectul, schimbându-i mecanismele cu sisteme moderne. Din acel moment, yachtul cu pânze a devenit un deliciu pentru comoditatea și confortul emanat atât ca design, cât și ca navigație. La scurt timp, yachtul a fost adăugat în iahtul a fost adaugat în Registrul australian de nave istorice, care i-a acordat recunoașterea la nivel mondial pentru înalta sa clasă.

Imediat după recunoașterea sa ca navă de înaltă clasă, yachtul a fost ales să devină o stea în celebrul film „The Great Gatsby”. Yachtul a influențat personajul principal din legendarul film (Leonardo DiCaprio) și l-a inspirat să ia cea mai importantă decizie din viața lui: să accepte rolul care i-a adus faimă și precieri neașteptate. Pentru Gatsby (personajul principal din film) yachtul a fost un simbol palpabil al visului său, întruchipând toate prioritățile și scopurile sale în viață. S-a lăsat condus de instincte, iar rafinata ambarcațiune îl îndemna să acționeze.

Astăzi, acest yacht misterios este pregătit să reintre pe piața ambarcațiunilor, aștepând un nou proprietar. Pentru cei interesați să devină noul „Marele Gatsby”, yachtul se află acum pe cheiul din Australia, iar costul estimat este de aproximativ 3'299, 390 de dolari. Te-ai încumeta să testezi călătoriile înapoi în timp?

Gina R.

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, Hurrica V, yacht, yachturi celebre
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement