Distracție nautică pe Open Bic (foto)

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

Spunem DA adrenalinei și testăm o nouă jucărie nautică! De data aceasta, cu velă: Open Bic! O ambarcațiune de mici dimensiuni, folosită adesea în școlile și cluburile de yachting de peste tot în lume. Este simplu de manevrat, fiind o ambarcațiune cu un design ce îmbină echipamentul de windsurfing cu navigația cu vele! O combinație atractivă atât pentru copii, cât și pentru pasionații de adrenalină. Nu de alta, dacă dacă aei experiență, te poți avânta cu ea chiar și când vremea răcoroasă persistă. Asta pentru că se poate înălța pe valuri și funcționează ca un velier: cu puterea vântului! Cum se procedează, de ce îmbrăcăminte ai nevoie și, mai ales, cum o poți lansa la apă?

Open Bic poate fi folosită și de copii, însă este nevoie de pregătire la școli de specialitate! Este o ambarcațiune care se folosește la școlile si cluburile de yachting la clasa de începători, și nu numai, care oferă posibilitatea de a învăța cum să îți menții echilibrul pe mare. Este foarte ușor de manevrat de cei mici și este ideală pentru primele ieșiri în larg alături de un instructor. După câteva lecții și un curs absolvit, te poți bucura de Open Bic pentru plimbările în larg, precum te bucuri de o placă de windsurfing. Cu Open Bic poți naviga de unul singur sau în doi! Singura cerință este să ai un curs de specialitate absolvit pentru permisiunea de a naviga cu Open Bic.

Echipamentul necesar

Echipamentul necesar este asemănător cu cel pentru windsurf. Un costum de neopren și o vestă de salvare, care să te mențină la suprafața apei în caz de te dezechilibrezi și cazi. Abarcațiunea este croită în special pentru copii și adolescenți, care fac primii pași în navigație. Poate, însă, fi folosită și de adolescenții experimentați, ca metodă de distracție pe valuri, în stil de windsurf! Pentru a o utiliza pe mare este necesară certificarea de absolvire a clasei D, care permite oricărei persoane cu o greutate de până la 90 de kg să navigheze.

Construcția Open Bic

Open Bic este o ambarcațiune cu o structură asemănătoare cu echipamentul de windsurfing. Este dotată cu o coca modernă, foarte rapidă în navigație, cu auto-drenare. Ea funcționează pe acest sistem, neviind nevoie de combustiibil. Lucru care o face extrem de economică pentru navigația de nivel middle. Greutatea maximă pe care o poate suporta Open Bic este de 90 de kilograme. Astfel, în funcție de cumulul kilogramelor, pe ambarcațiune se pot sui doi sau trei copii. Prețul unei astfel de ambarcațiuni variază în funcție de compania producătoare între 2.000 și 3.500 de euro.

Gina Rotaru

Foto: www.openbic.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Open Bic, sport nautic, velier, windsurf
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement