Cele mai mari veliere private din lume (foto)

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

Sunt rezistente, frumoase și extrem de luxoase! Trei yachturi cu vele se mândresc în 2013 cu statutul de cele mai mari veliere private din lume! Au fost lansate de companii constructoare diferite, iar rezultatele sunt pe cât de opuse, pe atât de fascinante! Vorbim despre velierul „Athena” construit de compania Royal Huisman, despre „Șoimul Maltez” (Maltese Falcon) construit de Perini Navi și despre Mirabella V construit de VT Shipbuilding. Aceste trei veliere sunt printre cele mai apreciate construcții ale lumii, datorită calității, performanței, rezistenței și, bineînțeles, a designului atractiv. Prețul velierelor prezentate mai sus variază între 50 și 99 de milioane de dolari.

Pentru construcția acestor veliere, toți producătorii s-au axat pe unicitatea stilului tradițional, în care s-au adăugat nuanțe și detalii moderniste. Însă, fiecare are o amprentă bine stabilită, cu care face furori și la ora actuală, la aproximativ șapre sau zece ani de la apariția pe piață. Unul tinde către stilul unei șalupe moderne, altul către „clasic-modern”, iar ultimul poate fi catalogat drept un velier „ultra-modern” cu un aspect în stil tradițional. Cum necum, toate au ajuns în vârful celor mai râvnite veliere din lume, ale căror prețuri se mențin destul de ridicate chiar și cu trecerea timpului.

Șoimul Maltez (Maltese Falcon) - lungime: 88.00m (288'8 ") 
Un velier care valorează nu mai puțin de 99 milioane de dolari. Este cel mai nou și, cel mai probabil, cel mai popular yacht din lume, construit de celebra companie Perini Navi în 2006. Maltese Falcon reprezintă o abatere de la designul tradițional de yachturi, de la arhitectura navală clasică și punctul de vedere al ingineriei, precum și de un design interior. Este un iaht foarte modern și, ca celelalte trei, unic în lumea yachtingului.

Mirabella V - lungime: 75.22m (246 '9 ")
De departe cel mai mare velier Mirabella lume, care a fost lansat în 2004, cu multă fanfară. Este suficient de mare pentru a găzdui un autobuz cu etaj (nu că și-ar dori cineva asta). Mirabella este o minune, și realizezi asta doar în momentul în care o vezi cu pânzele sus. Prețul modelului a pornit de la 5-0 de milioane de dolari, destul de rezonabil ținând cont de vâlva făcută pe piața de yachturi internațională.

Athena - lungime: 90.00m (295 "3")
Athena este un model „clasic modern” cu cea mai mare greutate dintre velierele în top mărime. (1.177 tonaj brut). Ea este mândria șantierului naval olandez Royal Huisman întrucât a fost ultimul iaht lansat pe piață înainte de moartea celebrului Wolter Huisman. Deși este clasic inspirat, Athena este, de asemenea, un exponent al tehnologiei moderne, beneficiind de o viteză impresionantă, care ajunge la 18,9 noduri viteză de croazieră. Velierul este, de asemenea, cel mai scump pentru charter. Prețul de închiriere esre de 500.000 dolari pe săptămână, plus cheltuielile. Tu pe care ai vrea să-l testezi?

Gina Rotaru

Foto: www.charterworld.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: imagini veliere, imagini yacht, navigatori, veliere, yacht cu vele
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement