Cel mai mare si mai luxos vas cu vele din lume

Home « Ambarcatiuni « Cu vele

Royal Clipper, echipat cu 42 de vele şi o înălţime de 134 m, reprezintă întruchiparea perfecţiunii în materie de vase de croazieră.

Lansat în urmă cu 13 ani, chiar de regina Silvia a Suediei, Royal Clipper era cel mai mare vas de croazieră realizat vreodată. Cu timpul, a devenit şi una dintre cele mai luxoase nave din lume, oferind călătorilor clipe de neuitat.

Supranumită şi "Steaua Mărilor", ambarcaţiunea a fost inspirată de Preussen, legendara navă de luptă a Prusiei, care, în 1902, era cel mai mare vas din lume (124,5 m).

Royal Clipper are o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi şi măsoară nu mai puţin de 135 metri lungime. Cel mai înalt catarg al său are 60,5 m, cu 8 metri mai mult decât celebra Columna a lui Nelson.

 

Un echipaj de 106 persoane stă permanent la dispoziţia celor 250 de pasageri, oferind servicii care rivalizează cu ale celor mai luxoase hoteluri din lume. Pasagerii sunt cazaţi în 114 cabine cu decor marin, sculpturi în lemn şi paturi imense.

Vasul este atât de spaţios, încât există 8 categorii de apartamente (cele mai mari având 320 de metri pătraţi, fiecare beneficiind de piscină proprie şi de minibar) şi 14 apartamente, de câte 255 de metri pătraţi, botezate Deluxe, care au terasă individuală cu vedere spre mare.

Atracţia principală a ambarcaţiunii este salonul central, Dinning Room, care are drept tavan o piscină imensă din sticlă. La fel de fascinant este biroul căpitanului, care oferă vedere spre fundul oceanului.

Avantajoasă pentru toţi turiştii străini este cazarea, care se face după limba vorbită de fiecare, în condiţiile în care pe vas se întâlnesc frecvent peste 13 naţionalităţi la o singură călătorie.

 

Fiind un vas înalt, cu tradiţii de navigaţie adevărate, la bord există chiar şi un papagal (uneori ţinut într-o cuşcă mare, aurită, dar de multe ori văzut în jurul navei pe umărul cuiva).

O platformă marină poate fi readusă la pupa navei, de unde turiştii au posibilitatea să utilizeze plăcile de surf, bărcile cu vele, să facă o plimbare pe cont propriu la bordul bărcii în formă de banană sau să înoate.

În materie de mâncare şi băutură, atunci când se află "în deplasare", Royal Clipper oferă servire de tip bufet (dimineaţa şi la prânz), în timp ce cina se serveşte la masă. Lista de vinuri cuprinde vinuri exclusiviste, iar preţurile sunt destul de mari.

Distracţia şi voia bună sunt asigurate de muzica live sau de spectacolele organizate spre sfârşitul fiecărei croaziere, când un "cor marinăresc", compus din echipajul navei, prezintă o performanţă nautică de cântece de mare.

 

 

Irina B.

sursa foto: kordouane.centerblog.net

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, Royal Clipper, vas cu vele, vas de croaziera
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement