Greenline 33 – gigantul silențios

Home « Ambarcatiuni « Cu Motor

Greenline 33 este considerat cea mai bună alegere pentru un cuplu pasionat de navigație, care își poate invita prietenii în excursii inedite, dar și pentru familii mici, navigatori experimentați și de ce nu, chiar pentru începători. Succesul acestui yacht este acreditat de presa de specialitate și cea generală, G33 fiind câștigătoare atât la categoria bărci cu motor, cât și datorită modelului eco-friendly și a grijii pentru natură. Ce ne promite însă Greenline 33?

Conceptul Greenline 33 a fost creat de J&J Design la sfârșitul anului 2007. După mai multe studii și simulări cu tehnologia CFD (dinamica fluidelor computerizată ), Volkswagen Marine a hotărât să intre în acest proiect la începutul lui 2008 pentru a crea un nou sistem diesel-electric hibrid. J&J Design, Seaway și VW Marine au împărtășit viziunea și ideile unei noi bărci cu motor și au reușit să aducă publicului un produs revoluționar: o barcă environmentally-friendly, la un preț adaptat condițiilor economice mondiale.

Primul prototip complet funcțional a fost construit de Seaway și a fost testat timp de nouă luni în mai multe condiții de deplasare, variante de echipare, de propulsie sau condiții meteo. După ce Greenline 33 a trecut toate testele, în toamna lui 2009 a fost expus la majoritatea saloanelor nautice din Europa. Astfel s-a transformat în “regina balului” prin câștigarea numeroaselor premii: Croatian Boat of the Year 2010 Award, Swedish Environment Award, Nautical Design Award, PBO Green Award, Motor Boat of the Year Award, Hiswa Powerboat of the Year 2010 Award, European Powerboat of the Year 2010 Award.

“Întreaga barcă este un loc unde forma urmează funcționalitatea”, declară Garth Hichens, președintele Annapolis Yacht Sales, primul Greenline dealer din Statele Unite ale Americii. “Au creat-o pentru a fi folosită pentru felul în care oamenii folosesc bărcile, cu toate acele lucruri de care proprietarul are nevoie acolo unde are nevoie.”, a adăugat acesta.

Designul G33

Pasionații de yachting susţin la unison că Greenline se face remarcat prin liniile retro-clasice care îți captează imediat atenția și îți promit o adevărată plăcere în timpul navigării pe apă. În plus, interiorul flexibil, cu o excelentă vizibilitate, mai multe niveluri de lumină ambientală și suficient spațiu pentru a te mișca comfortabil sunt caracteristicile principale ale ambarcațiunii de 10 metri.

Să nu uităm cabina care este adaptabilă în funcție de nevoile pasagerilor, iar patul poate fi dublu cât și single. Dimensiunile alese sunt standard, astfel încât nu necesită costuri suplimentare pentru schimbarea saltelelor sau a decorațiunilor specifice unui dormitor. Canapelele din interiorul bărcii se pot transforma în loc de dormit pentru alte trei persoane. La capitolul minusuri al frumoasei ambarcațiuni putem aminti doar ... lipsa unei alte cabine în interiorul ei.

Name

Spațiul amenajat pentru bucătarie este dotat cu frigider, congelator, cuptor cu microunde și aragaz, care transformă gătitul la bordul yachtului într-o adevărată plăcere. Designerul bucătăriei a transformat până și coșul de gunoi cel urât mirositor într-un device nou: gunoiul menajer ajunge într-un sac în afara spațiului închis din ambarcațiune, unde mirosurile neplăcute nu deranjează pe nimeni. Carlinga este detașabilă electronic și oferă senzația de mărire a vasului, fiind folosită în special pentru accesul la docuri sau ca platformă de înot în larg.

Eficiența G33

Fără să fie deloc modești, creatorii ambarcațiunii susțin că misiunea lor este să transforme lumea într-un loc mai bun, nu numai pentru prezent, ci și pentru generația care va veni din urmă. Ambarcațiunea are trei caracteristici principale care au transformat-o în regina balului: modul de navigație hibrid, acoperișul solar și bateria din litium.

Modelul hibrid G33 are capacitatea de a folosi mai puțin combustibil, generează un consum redus de emisii CO2 și este foarte silențioasă. Motorul de 165 cp consumă aproximativ 4 litri de combustibil la 7 noduri marine, iar la o viteza de navigație normală, poate să ajungă și la 700 mile. Chiar și atunci când folosește combustibil diesel, yachtul consumă de patru ori mai puțin carburant, iar gradul de poluare scade cu aproximativ 75%.

Echipa Nautica a aflat din estimările producătorului că până în prezent au fost achiziționate peste 200 de astfel de bărci care sunt folosite în special în Marea Mediterană, pe lacurile și râurile interioare din Europa. Pentru cei pasionați și în același timp interesați trebuie să știți că prețul unei astfel de ambarcațiuni ajunge la 159.000 euro.

Sursa foto: greenlinehybrid.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement