Ego Raonhaje - șalupa submarin (video)

Home « Ambarcatiuni « Cu Motor

Criza ne împinge la lucruri trăsnite! O știu cel mai bine producătorii, care au început isteria produselor 2 în 1. Iar în timp ce unii își îndreaptă pivirea către ambarcațiuni amfibie, alții se opresc la construcții care pot naviga pe și sub apă, în același timp! După ce am văzut modelul Jet-Ski și ATV, avem parte de o nouă ciudățenie: barca submarin! Un prototip inedit, dar extrem de practic pentru a diversifica „la minut” distracția nautică.

O excursie intimă cu un submarin personal, sub valurile oceanului... Sună bine, nu? Iar dacă până mai ieri nu o puteai face, decât cu ajutorul unui căpitan instruit în domeniu, de anul acesta te poți bucura pe de plin de o asemenea escapadă. Asta pentru că a apărut EGO! Ambarcațiunea electrică, care este și barcă și submarin, în același timp!

O șalupă cu susu-n jos

EGO este prima șalupă pe jumătate subacvatică. Carena bărcii cu motor este, de fapt, o cabină pe post de submarin! Suprafața arată ca o hidrobicicletă, iar corpul scufundat este cabina unui mini submarin. Legătura dintre cele două se realizează printr-o scară interioară, poziționată la mijlocul ambarcațiunii. Compania coreană Raonhaje a reușit să proiecteze Ego într-un mod simplu, pentru a putea fi condus fără cunoștințe avansate în navigație. Practic, este o mașinuță electrică semi-subacvatică, controlată prin două sau trei comenzi ușor de înțeles.

În loc de manetă de accelerație, Ego poate fi manevrat cu ajutorul unei pedale, iar mișcarea înainte/înapoi este gestionată cu ajutorul unei simple apăsare de buton. Cabina Ego este din sticlă, pentru a le permite pasagerilor să se bucure de priveliște subacvatică generoasă. Ambarcațiunea este destinată unui public larg, pasionat de activitățile marine precum pescuitul sau practicarea scuba diving-ului. Cabina subacvatică nu necesită alimentarea cu oxigen, având ieșire directă la suprafață. Singura problemă: trebuie să stai cu ochii pe nivelul bateriei electrice, pentru a nu rămâne blocat în largul mării.

Rezistență de 4 ore - viteză maximă de 9.2 km/h

OUG poate rula cu o viteză maximă de cinci noduri (5,7 mph / 9.2 kilometri pe oră) și poate funcționa continuu timp de maximum 4 ore. Încărcarea completă a bateriei durează între șase și nouă ore. Geamul este realizat dintr-un material acrilic, utilizat adesea pentru construcția acvariilor de mari dimensiuni. Este de 200 de ori mai rezistent decât o sticlă de aceeași grozime și oferă o transmisie a luminii de 92%. Cu toate acestea, ambarcațiunea trebuie scoasă din apă o dată pe săptămână, pentru curățare.

Panoul de comenzi se află pe puntea șalupei, și este dotat cu un monitor LCD, conectat la un aparat video din cabină, senzori pentru detectarea zonelor cu apă de mică adâncime, un sistem de monitorizare a bateriei electrice și un radio acvatic VHF. Compania coreană Raonhaje a fabricat Ego în două versiuni: cu cabine de două și patru locuri, și oferă o gamă de 7 culori. Termenul de livrare a ambarcațiunii este de trei/patru luni, însă compania nu oferă detalii despre prețuri. Totul se discută cu clientul direct interesat.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: barca cu motor, jucarii nautice, motor barca, submarin
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement