Cu bodyboard-ul ca delfinii (poze)

Home « Ambarcatiuni « Cu Motor

Cine nu visează să înoate ca un delfin? Să se poată juca așa cum o fac ei în largul mării? Pare greu de crezut că vom putea ajunge vreodată să înotăm ca ei, nu-i așa? Ei bine, inginerii spun total altceva. Și nu doar o spun, ci ne pun față-n față cu... ingeniozitatea. După lungi și amănunțite cercetări, iată că astăzi, în sfârșit, ne putem juca precum delfinii. Nu e o glumă sau un proiect în decurs de desfășurare, ci un gadget deja existent, care a fost lansat recent pe piață pentru iubitorii sporturilor nautice. Pe scurt...

A apărut Bodyboard! Placa solară, asemănătoare unui skijet, dar care se scufundă și poate înota asemenea delfinilor. Da, vedeți cât se poate de bine! A fost inventată placa eco-frendly, care funcționează cu ajutorul energiei solare și care se poate scufunda și înota în ape adânci. Nu are un design complicat, nu consumă combustibil, merge cu viteza unui delfin jucăuș și se manevrează cu mare ușurință!

De la delfini la bodyboard

Așadar, nu vei mai avea nevoie de ore plătite la delfinariu pentru o raită pe apă în stil... delfinăresc! Ai nevoie doar de bodyboard și de câteva instrucțiuni de folosire. Conceptul și design-ul plăcii a fost realizat păstrându-se liniile unei versiuni de mini scuter, îmbinate cu liniile fine ale unei plăci de salvamar. Toate acestea pentru a se putea scufunda cu ușurință și a prinde viteză într-un timp relativ scurt. Este proiectat pentru a pluti pe valuri și, totodată, pentru a se scufunda, fiind considerat un submersibil de ultimă generație.

Cum funcționează?

Bodyboard este alimentat cu o baterie reîncărcabilă de 12V. Pe bordul gadgetului sunt montate panouri solare, care permit o încărcare rapidă a bateriilor cu ajutorul razelor solare, în timpul perioadelor de neutilizare. Potrivit proiectanților, panourile solare economisesc 70% din energia bateriei în timpul folosirii ambarcațiunii. Proiectarea bodyboard-ului a fost atent studiată pentru a depăși nivelul de performanță existent la ora actuală pe piața skijet-urilor.

Design-ul și materialele folosite au dus la obținerea unei flotabilități ușor reglabile în timpul eforturilor de a escalada valurile puternice și la posibilitatea unor scufundări rapide la adâncimi de maximum 30 de metri. Un astfel de vehicul promite tone de distracție pe și sub apă, fără griji cu privire la poluarea mediului înconjurător.

Cu toate acestea, nu rezolvă o problemă importantă: apropierea de delfini! Oricât de prietenoase ar fi simpaticele animale marine, placa sau scuterul inovator nu le va deveni nicicând prietenă de joacă. Astfel că, cercetătorilor nu le rămâne decât să găsească o soluție inedită de a atrage delfinii către o joacă marină, în echipă... cu oamenii.

Gina Rotaru

Foto: http://2.bp.blogspot.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement